,,Consumul excesiv de pungi dăunează grav comunităţii”. Sub acest slogan, Kaufland România dă startul unei campanii de comunicare prin care clienţii sunt încurajaţi să folosească cât mai puţine pungi, în mod responsabil, limitând irosirea lor, să vină cu punga de acasă şi să reducă astfel cantităţile de deşeuri generate.

Compania transmite clienţilor că pot cântări legumele şi fructele în următoarele moduri permise în magazinele:

  • fără nicio pungă, punând produsele direct pe cântar, dacă cantitatea sau articolul le permite (de exemplu pentru banane sau un pepene galben);
  • în punga reutilizabilă adusă de client de acasă;
  • în noul săculeţ reutilizabil pentru legume-fructe, pe care clienţii îl pot cumpăra din magazine;
  • dacă nu au la ei o alternativă reutilizabilă, clienţii pot cumpăra o pungă biodegradabilă din magazin

Cu această ocazie, Kaufland România prezintă şi primul studiu ce arată comportamentul românilor faţă de utilizarea excesivă a pungilor şi în ce măsură sunt dispuşi să devină mai responsabili. 

Potrivit acestuia:

  • 54% dintre oameni ar prefera pungi biodegradabile la raionul de legume fructe.
  • 8 din 10 români obişnuiesc să folosească pungi pentru cântărirea fructelor şi legumelor. Doar 20% dintre ei au un comportament anti-risipă: mai exact, 7% dintre români nu folosesc deloc pungă, iar 14% spun că vin cu punga reutilizabilă de acasă.
  • 4 din 10 români au declarat că introducerea pungilor biodegradabile contra-cost i-ar determina să îşi schimbe comportamentul de a utiliza excesiv pungi de unică folosinţă la legume-fructe. Potrivit acestora, ei fie vor folosi mai puţine pungi, fie vor opta pentru pungi reutilizabile, fie vor renunţa cu totul la ele.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2020, toate sacoşele tip maieu, de la casele de marcat din magazinele Kaufland vor fi înlocuite cu o variantă reutilizabilă. Schimbările fac parte din demersurile companiei pentru strategia anti-plastic demarată la nivelul grupului.

La nivel european, datele arată că aproximativ 100 miliarde de pungi de plastic sunt folosite într-un an în UE.