Luna Neagră reprezintă ultimele 3 zile ale ciclului lunar, ce precedă faza de Lună Nouă. Este şi momentul în care, pe cer, Luna nu se poate vedea. În astrologie, Lilith este un îndemn la meditaţie şi la descoperirea sinelui, e prilej de a face pace cu trecutul şi de a elibera energiile purificatoare.

Un demon al nopţii

Grecii au numit-o Luna Veche şi au asociat-o cu Hecate, zeiţa răscrucilor, iar indienii au numit-o Amavasya şi au atribuit-o lui Kali, zeitatea morţii, a timpului şi a întunericului. Din punct de vedere mitologic, Lilith reprezintă independenţa femeii şi nesupunerea ei faţă de bărbat. Lilith este simbolul femeii care s-a desprins de legile universale, identificându-se cu Eva, care a fost pedepsită pentru faptul că s-a opus voinţei lui Dumnezeu. De asemenea, ea aminteşte de ciclurile naturii, de moarte şi de renaştere.

Îndemn la reflecţie

Astrologii consideră Luna Neagră ca fiind cel mai potrivit moment pentru introspecţie, alungarea negativismului şi evoluţie pe plan personal. Se pare că întunericul Lunii ne amplifică forţa interioară şi ne ajută să fim conştienţi până şi de cele mai ascunse dorinţe ale sufletului, pe care putem să le punem în practică. Deşi se poate ca oboseala să fie resimţită mai puternic în perioada de Lună Neagră, meditaţia va ajuta la relaxare şi va induce o stare de bine fiecăruia dintre noi.

O poartă spre trecut

Luna Întunecată, cum o numeau anticii, este un prilej pentru redescoperirea de sine şi dobândirea înţelepciunii. Ea deschide o poartă spre trecut, prilej de elucidare a unor momente insuficient înţelese. Lilith ne provoacă să fim intuitivi şi conştienţi de rolul nostru pe Pământ, pentru a-l duce la bun sfârşit. Energia lui Lilith poate fi folosită în scop purificator, întrucât ne ajută să ne eliberăm de răutate, egoism sau de oricare altă vibraţie negativă. Este un moment în care toate relele ies la suprafaţă şi se pierd în întuneric. Trebuie să fim răbdători unii cu alţii, să iertăm şi să fim dispuşi să ne curăţăm de tot ceea ce înseamnă durere, boală şi tristeţe.

Secretele ies la suprafaţă

În funcţie de semnul zodiacal, pentru unii Lilith mai poate însemna latura secretă a personalităţii lor, aceea faţă de care se simt vinovaţi şi pentru care depun mari eforturi ca să o ascundă, din teama de a nu fi judecaţi. Lilith scoate la iveală defectele fiecăruia, ne ajută să ne înţelegem mai bine temerile şi slăbiciunile şi să le acceptăm mai uşor, mai ales dacă suntem semne de Apă şi ne hrănim cu energia ei. Este acel rău necesar de care avem nevoie pentru a deveni fiinţe mai bune şi mai împlinite din punct de vedere spiritual.

Cele rele să se spele

Luna Neagră este un moment bun pentru cei cu spirit războinic. E momentul ca aceştia să îngroape securea războiului, să facă pace sau să încheie un armistiţiu, fără a se mai gândi la răzbunare. Este un prilej pentru a-şi pune noi dorinţe pe care să le realizeze împreună cu cei din jur, fără a mai fi bântuiţi de teamă şi neîncredere.

Ştiai că...

...Luna Neagră este un moment prielnic pentru vrăji şi descântece?
...semnul semilunei a fost folosit încă din vechime ca simbol al Lunii? Zeiţa Selene era reprezentată ca purtând o semilună pe podoaba de pe cap.