Centrul funcţionează în Spitalul Medicover din Bucureşti (strada Pechea, nr. 8) şi este deservit de o echipă de specialişti în domeniile chirurgie laparoscopică, obstetrică şi ginecologie, imagistică, anatomie patologică, gastroenterologie şi urologie.

Dr. Ion Ionuţ Adrian este coordonatorul secţiei de ginecologie a Spitalului Medicover şi conduce practica medicală a Centrului de Endometrioză. El are o expertiză recunoscută în domeniu, acordând o importanţă deosebită depistării şi tratării endometriozei de mai bine de 10 ani.

„Endometrioza, deşi este o afecţiune răspândită în rândul femeilor, nu este foarte cunoscută, iar două din trei femei cu această boală sunt diagnosticate târziu şi tratate pentru alte afecţiuni. Diagnosticul târziu poate avea implicaţii ireversibile asupra fertilităţi. În astfel de patologii complexe, crearea unei echipe multidisciplinare este cheia pentru reuşită şi reprezintă tendinţa generală în medicina actuală“ , a declarat domnul doctor.

Centrul de Endometrioză Medicover este parte integrată a Spitalului Medicover, facilitate care asigură toată infrastructura necesară stabilirii diagnosticului, monitorizării şi tratamentul pacientelor. De asemenea, spitalul dispune de tehnică de ultimă generaţie şi echipamente de imagistică şi endoscopie performante.

În România, una din 10 femei suferă de endometrioză, iar dintre femeile infertile, cel puţin 30% au endometrioză.