Specialiştii au încercat să rezolve multe mistere de pe Planetă, dar până şi cei mai inteligenţi oameni din lume nu au reuşit să înţeleagă unele dintre cele mai celebre opere. Pictura „Mona Lisa‟, „Camera Albastră‟ a lui Picasso sau sculptura „David‟ se află pe lista operelor care au ridicat multe semne de întrebare. Iată care sunt misterele încă neelucidate din lumea artei!

Ce ţine David în mâna dreaptă?

„David‟, pictura care îl reprezintă pe eroul biblic cu acelaşi nume, este o capodoperă realizată între anii 1501 şi 1504, de Michelangelo Buonarroti. Din momentul în care sculptura „David‟ a fost creată, aceasta a atras atenţia multor critici de artă. Unii specialişti spun că în mâna stângă a lui David se află o bibilică, iar alţii sunt de părere că este o armă, deoarece pe mâna lui David sunt prezente multe vene şi se presupune că doar o armă ar putea fi strânsă atât de puternic.

Ce se află sub „Camera albastră‟?

Pablo Picasso a realizat în 1901 pictura „Camera albastră‟, un tablou apreciat în lumea artei. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în anul 2014, că această creaţie a fost pictată peste un alt tablou, ce reprezintă un bărbat cu papion şi cu capul sprijinit în palme. Nu este ceva neobişnuit ca un artist să refolosească o pânză, însă un mister rămâne identitatea bărbatului din lucrare. Unii speculează că ar putea fi dealerul de artă care i-ar fi găzduit prima expoziţie a lui Picasso în anul 19011, alţii spun că ar fi un simplu portret al unui om obişnuit.

Există o altă pictură la baza tabloului Mona Lisa?