Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile când îşi cumpără un ruj este că nu aleg nuanţa potrivită. Este important să ţii cont de culoarea tenului şi a părului. De asemenea, este bine să ştii câteva reguli simple despre cum să scoţi în evidenţă ochii folosind tonurile de ruj care ţi se potrivesc. Dar cum alegi, oare, nuanţele de rujuri pentru ochii verzi?

Maro sau roşu-oranj – nuanţe de rujuri pentru ochii verzi

Pentru femeile cu ochi verzi se potrivesc rujurile de culoare maro sau roşu-oranj. Testează nuanţele de rujuri pentru ochii verzi când nu eşti machiată. Dacă nuanţa îţi evidenţiază şi luminează faţa, înseamnă că este portivită pentru tine. Acordă mai mult timp pentru aplicarea rujului. De exemplu, rezervă câteva clipe pentru conturarea buzelor şi nu te grăbi să le colorezi.

Poţi folosi, de asemenea, un ruj roşu clasic, cu nuanţe de maro. Poţi aplica şi rujuri pentru ochii verzi în culoarea scorţişoarei. Sau ai putea alege şi o culoare nude neutră, puţin mai închisă decât culoarea naturală a buzelor tale.

Citeşte şi: Rujuri la modă în 2019. Se poartă strălucirea pe buze

Mai multe straturi, pentru o culoare mai intensă

Dacă vrei să ai parte de o culoare mai intensă şi de lungă durată, după ce ai aplicat rujul, tamponează cu un şerveţel, apoi aplică un nou strat. Şerveţelul îndepărtează excesul de ruj şi uleiuri. Astfel, buzele tale vor obţine volum şi senzualitate.

Nuanţele de rujuri pentru ochii verzi, aplicate cu pensula

Foloseşte o pensulă pentru a aplica rujul. Începe din centrul buzelor spre exterior, pentru a nu încărca colţurile cu prea multă culoare. De asemenea, este indicat să foloseşti vârful pensulei pentru a defini liniile buzelor în colţuri şi în zona unde acestea sunt arcuite.

Citeşte şi: Machiaj în funcţie de culoarea ochilor

Foloseşte creion de buze

Dacă vrei să ai un machiaj al buzelor impecabil, este indicat să foloseşti creionul contur. Însă este important să urmăreşti linia naturală a buzelor şi să foloseşti o nuanţă aproiată cu cea a rujului. Cu ajutorul creionului vei oferi buzelor un aspect plăcut şi vei evita întinderea rujului.

Sursă imagine: joliecanaille.fr