Raluca Vasile,cosmeticiană la salonul Cosmetic Beauty Rozée,îţi spune cum trebuie să-ţi pensezi sprâncenele în funcţie de forma feţei. Fie că e rotundă,triunghiulară,pătrată sau ovală,există câte un anumit mod de a te pensa. La fel de importantă este şi culoarea lor.

“Trebuie să le vopseşti,de fiecare dată,cu un ton mai închis decât nuanţa părului tău. Nu te gândi că dacă eşti blondă,trebuie să ai sprâncenele la fel de blonde,ci,dimpotrivă,trebuie să fie vopsite într-o nuanţă de maro. Niciodată nu trebuie să ai părul mai închis decât sprâncenele,ci invers”,spune Raluca.

“La două săptămâni este indicat să mergi şi la un salon,unde cosmeticiana să te penseze. Nu e bine să încerci acasă,de una singură,căci îţi poţi pierde forma iniţială”. Creionul special pentru sprâncene are şi el un rol extraordinar,căci te ajută să le conturezi mai bine.

“Acestea trebuie să fie ales în funcţie de culoarea pe care o au sprâncenele tale. Există şi farduri pentru sprâncene,dar şi geluri speciale pentru sprâncenele zburlite”,spune Raluca.

Sprâncenele se tund o dată la două săptămâni

Dacă te-ai mai pensat înainte şi nu eşti mulţumită de rezultat,foloseşte masajul cu ulei de ricin. Ajută la regenerarea firelor de păr.

Ca să fie mai bine definite,trebuie să piepteni firele de păr în sus şi poţi tăia excesul. Ai grijă însă,deoarece e mult mai uşor să capeţi un aspect artificial decât o formă arcuită,perfectă.

Nu uita să-ţi tunzi sprâncelele o dată la două săptămâni.

Oricare ar fi forma feţei tale,trebuie să ai mereu în vedere ca forma sprâncenelor să fie una cât mai naturală.