Cei care donează cantităţi mai mari (de peste 1 kg) vor fi recompensaţi cu un miniset LEGO şi un voucher de 30 RON pentru achiziţii viitoare în Magazinele Certificate LEGO®. Persoanele care doresc să doneze, dar nu ajung în magazin, pot trimite piesele gratuit, prin curier.

Grupul LEGO® susţine învăţarea prin joacă de la cele mai mici vârste, astfel încât cei mici să se dezvolte armonios şi să-şi exerseze cât mai multe abilităţi. Posibilităţile nenumărate de construire, antrenarea răbdării şi a perseverenţei, capacitatea de a coopera în relaţia cu alţii sau dezvoltarea creativităţii sunt doar câteva dintre beneficiile jocului cu micile cărămizi.

Potrivit psihologului şi psihoterapeut de familie Gáspár György, printre abilităţile esenţiale pe care şi le exersează copiii în timp ce se joacă cu piese LEGO® se numără:

  1. cooperarea şi relaţionarea (de care vor avea nevoie întreaga viaţă) 
  2. perseverenţa şi toleranţa la frustrare (abilităţi decisive pentru o societate în care ne plângem că nici copiii, nici adulţii nu-şi duc la bun sfârşit sarcinile)
  3. deschiderea faţă de provocări şi rezolvarea de probleme (atunci când copiii încep să mânuiască piesele, de fapt, transpun ceea ce pare a fi haos în ordine)
  4. creativitatea şi răbdarea (trăsături despre care ştiinţa ne arată că sunt decisive pentru viitor)
  5. bucuria reuşitei (recompensa finală pentru o viaţă împlinită).

 

De asemenea, astfel de jocuri contribuie masiv la dezvoltarea vederii în spaţiu (folositoare la orele de geometrie, iar apoi în diverse profesii), mai spune psihologul.

,,Suntem convinşi că, în foarte multe locuinţe, sunt depozitate piese LEGO® cu care nu se mai joacă nimeni. Poate copiii au trecut de la piesele LEGO® DUPLO® la piese mai mici. Sau poate au crescut şi preferă seturi mai complexe. Prin programul nostru de donaţii, îi invităm pe cei mici şi pe cei mari să aducă puţin din magia LEGO®  în viaţa unor copii care poate nu au cunoscut niciodată bucuria şi utilitatea jocului. Pentru că jucăriile LEGO® sunt durabile şi pot să contribuie la bucuria unor noi generaţii de copii. Seturile se amestecă, se mai pierd piese, însă valoarea lor creativă rămâne aceeaşi. ”, a declarat Monica Bădilă – Director adjunct Magazine Certificate LEGO®.

Cum se pot face donaţiile?

Pasul 1: Cei care îşi doresc să doneze pot depozita piesele LEGO® sau LEGO® DUPLO® într-o cutie şi le pot aduce în cel mai apropiat Magazin Certificat LEGO®. Lista magazinelor este disponibilă aici.

Pasul 2: Magazinele Certificate LEGO® încurajează şi răsplătesc efortul şi dorinţa de a aduce bucurie în viaţa unui copil. Astfel, donaţiile de peste 1kg sunt recompensate cu un voucher de 30 lei, care poate fi folosit la achiziţionarea unui set nou în valoare de minimum 150 lei iar cei mici vor primi un miniset LEGO® Speed Champions Lamborghini sau LEGO® Disney Frozen Tronul Elsei. 

Pasul 3: Toate piesele colectate vor fi sortate şi igienizate, iar apoi distribuite către copiii din centrele de zi susţinute de Fundaţia United Way România. Cei mici se vor putea bucura de micile cărămizi LEGO®, care vor căpăta noi forme în mâinile lor.

Cei care vor să doneze, dar nu ajung în magazin, pot trimite prin curier, gratuit, minim 1 kilogram de piese LEGO®. Donaţia se poate face prin completarea unui formular de pe site şi este recompensată cu un cupon electronic de reducere.

De asemenea, doritorii pot dona un set LEGO Classic direct de pe site. Pentru fiecare set donat, Magazinele Certifcate LEGO® donează încă unul.