Pentru dragoste


Mărar (floare uscată). Înainte de întâlnirea cu iubitul,pune în apa de baie câteva seminţe de mărar,apoi îmbăiază-te. Vei fi irezistibilă.

Albastrele. Împrăştie în dormitor şi în încăperea unde se întamplă să vă certaţi petale uscate de albăstrele. Sau usucă florile şi păstrează-le în vase fără apă,în mai multe colţuri ale casei. Vei vedea că tensiunile dintre voi dispar.

Laur .Pune-ţi în buzunar o frunza de laur. Sau în buchetul de mireasă, când te cununi la biserică. Se zice că vei avea o căsnicie lungă şi fericită.

Rozmarin. Dă-le celor dragi pliculeţe cu rozmarin. S-ar putea să-ţi aducă armonie în aceste relaţii.


Pentru împlinirea dorinţelor


Păpădie. Pune într-un saculeţ roşu puf de păpădie. Poartă-l cu tine şi dorinţele tale se vor împlini.

Frunze de afin. Arde în dormitor,inainte de culcare,câteva frunze de afin,apoi pune-ţi o dorinţă. Bunicile noastre făceau aşa şi într-o săptămână îşi vedeau visul cu ochii. Sau,cel puţin,aşa povestesc acum.

Galbenele. Împrăştie flori de gălbenele uscate sub pat. Ele fac să ţi se adeverească visele şi te protejază în timpul somnului.

Levănţică. O legatură de levănţică sub pernă înainte de a te culca şi,gata! Gândeşte-te ce-ţi doreşti mai tare. S-ar putea să visezi ceva care să te ajute să-ţi duci la îndeplinire gândul.