Ingrediente Prăjitură pandişpan cu vişin

  • 6 ouă
  • 12 linguri făînă
  • 12 linguri ulei
  • 12linguri zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 esenţă de lămâie
  • 1 praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 500 g vişine

Citeşte şi:  Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte

Mod de preparare Prăjitură pandişpan cu vişine

Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu zahărul şi un vârf de cuţit de sare până se dublează în volum.

Se freacă gălbenuşurile cu uleiul.Se adaugă , esenţă de vanilie, esnta de portocale şi făînă cernută peste gălbenuşuri şi se amestecă bine, scrie gustos.ro.

Se adaugă în aluat praful de copt stins în puţînă zeamă de lămâie sau oţet, se amestecă iar la final se încorporează uşor albusul bătut spumă.

Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Se scot samburii la vişine şi se tăvălesc prin făînă că să nu se lase la fundul tăvii în timpul coacerii.

Se toarnă alutul în tavă de copt tapetata cu hârtie pergament , se pun visinele şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ‘ timp de30-40 de minute.