Prăjitură pandişpan cu vişine, un desert delicios, gata imediat
Cel mai simplu desert este pandişpanul, iar dacă îl combini cu câteva fructe sau cu o glazură, atunci vei obţine o delicioasă prăjitură, numai bună de servit prietenilor sau familiei. Se prepară rapid şi nu este nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente Prăjitură pandişpan cu vişin
- 6 ouă
- 12 linguri făînă
- 12 linguri ulei
- 12linguri zahăr
- 1 esenţă vanilie
- 1 esenţă de lămâie
- 1 praf de copt
- 1 vârf de cuţit de sare
- 500 g vişine
Citeşte şi: Cum faci cel mai simplu desert, cu doar 2 ingrediente: Dulceaţă de lapte
Mod de preparare Prăjitură pandişpan cu vişine
Se separă ouăle. Se bat albuşurile cu zahărul şi un vârf de cuţit de sare până se dublează în volum.
Se freacă gălbenuşurile cu uleiul.Se adaugă , esenţă de vanilie, esnta de portocale şi făînă cernută peste gălbenuşuri şi se amestecă bine, scrie gustos.ro.
Se adaugă în aluat praful de copt stins în puţînă zeamă de lămâie sau oţet, se amestecă iar la final se încorporează uşor albusul bătut spumă.
Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post
Se scot samburii la vişine şi se tăvălesc prin făînă că să nu se lase la fundul tăvii în timpul coacerii.
Se toarnă alutul în tavă de copt tapetata cu hârtie pergament , se pun visinele şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ‘ timp de30-40 de minute.