FOTO Provocare: Câte dintre aceste 9 curiozităţi le afli pentru prima dată în viaţă?

10 lipstick ok ok jpg jpeg

Ştiai că vinetele conţin nicotină, că Regina Elisabeta a II-a a fost mecanic auto în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, că vacile care au nume dau mai mult lapte sau că trupul uman conţine aur? Sunt multe mistere care încă aşteaptă să fie elucidate. Lista de mai jos prezintă o parte dintre curiozităţile lumii, descoperite şi puse la dispoziţia celor care au urechi să audă şi ochi să vadă.

Zilnic, aflăm lucruri inedite şi se zice că vom continua să învăţăm până la final. Ştiai, de exemplu, că sunt unele animale care pot mima că sunt gestante, cu scopul clar de a primi mai multă mâncare. Este vorba despre inteligenţii urşi panda. Rata de reproducere a acestor mamifere este extrem de scăzută, iar urşii panda se comportă ca şi cum ar cunoaşte statisticile şi profită la maximum de situaţie. Îngrijitorii consideră o adevărată ocazie când un urs panda urmează să aibă pui, aşa că îl tratează extrem de bine, cu mâncare, cu odihnă şi cu răsfăţ. Sunt multe întâmplări fascinante în jurul nostru, unele care ne pot stârni râsul, altele care ne surprind şi mai sunt cele care intră la categoria şoc, la propriu. Atenţie, adaugă cei de la Bright Side, unele detalii te vor cutremura.

Vinetele conţin nicotină

Seminţele de vinete conţin nicotină, iar concentraţia este de aproximativ 100 nanograme pe gram de vânătă. Asta înseamnă că vei consuma aceeaşi cantitate de nicotină cât are o ţigară, dacă mănânci nouă kilograme de vinete. Din fericire, nu ai cum să consumi o cantitate aşa de mare, dar chiar şi aşa, dacă ai putea, ai apela cu siguranţă la serviciile medicale de urgenţă. Şi nu din cauza nicotinei, ci a cantităţii uriaşe de fibre asimilate la o porţie.

Multe rujuri au în compoziţie solzi de peşte

Ingredientul numit guanină este o substanţă chimică utilizată în numeroase produse cosmetice, precum rujuri, balsamuri, pentru ca acestea să confere buzelor un aspect sidefat, strălucitor. Acest compus provine din solzii de peşte, iar în industria cosmetică este supranumit „esenţă de perle‟.

Porumbeii pot detecta cancerul în mamografii

Oamenii de ştiinţă au făcut un experiment în care i-au învăţat pe porumbei să observe diferenţele dintre imaginile mamografiilor. Astfel, ei au observat diapozitivele în care era prezent cancerul mamar la pacientele bolnave. Practic, păsările acestea sunt capabile să sorteze imaginile cu date despre cancer şi imaginile cu date despre sâni sănătoşi.

Vacile „botezate‟ dau mai mult lapte

Oamenii de ştiinţă britanici au comparat producţia din Registrele Naţionale de lapte cu datele adunate în urma răspunsurilor oferite de fermieri, pentru a observa o conexiune privind producţia de lapte. Astfel, fermierii care şi-au strigat vacile pe un nume ales au primit aproape opt mii de litri de lapte, în timp ce vacile fără nume au oferit cu peste 250 de litri mai puţin într-o perioadă de 10 luni.

Bananele sunt radioactive

Există peste o mie de soiuri de banane în întreaga lume şi este un fapt dovedit ştiinţific că acestea conţin elementul radioactiv Potasiu-40. În caz că nu ştiai, există chiar şi o unitate de măsură a radiaţiei numită „doză echivalentă cu o banană”, care reprezintă doza de radiaţie asimilată odată cu ingerarea unei banane.

Corpul uman conţine aur

Aurul se găseşte în sânge şi este necesar pentru articulaţiile noastre. Este, de asemenea, un element esenţial pentru transmiterea semnalelor electrice în tot corpul. O persoană care are greutatea de 70 de kilograme are în corp o masă totală de 0,2 miligrame de aur. Dacă această cantitate de aur din corpul uman ar fi transformată într-un cub solid, ar măsura în jur de 0,22 milimetri.

Nu sunt indicatoare cu STOP în Paris

Sunt peste şase mii de străzi în Paris şi niciuna dintre ele nu are un semn de oprire pentru şoferi. Ultimul indicator de STOP a fost eliminat cândva între anii 2012 şi 2014, iar de atunci traficul parizian funcţionează fără acest semn de circulaţie. Motivul care a dus la această decizie este că, în Paris, maşinile care vin din dreapta au întotdeauna prioritate.

Regina Elisabeta a II-a a fost mecanic auto

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, prinţesa Elisabeta avea 18 ani şi activa ca expert auto în Serviciul Auxiliar Teritorial rezervat femeilor. A învăţat să conducă la Londra, s-a format ca mecanic auto şi, astfel, a devenit singura femeie din familia regală care a slujit în forţele militare.

@Unsplash, facebook/Colour by RJM



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg