Este foarte important să fii atentă la detalii şi să citeşti bine eticheta fiecărui produs. Dacă vrei să îţi cumperi un parfum original, optează să faci achiziţia din magazine autorizate. Cu toate acestea, există riscul ca parfumurile contrafăcute să ajungă şi pe rafturile marilor magazine de cosmetice.

Verifică bine cutia

Fiecare parfum vine ambalat într-o cutie învelită în celofan, un material transparent, lipit bine pe margini. Dacă ambalajul prezintă modificări sau este mai aspru, acesta este un semn că ai nimerit un parfum contrafăcut. Un ambalaj original nu are imperfecţiuni, de niciun fel.

Priveşte interiorul ambalajului

Ambalajul original este făcut dintr-un carton rezistent, care protejează sticla de parfum. Cartonul din interiorul cutiei este de culoare albă, nu gri sau de alte culori. Este important să verifici acest detaliu înainte să cumperi un parfum scump.

Citeşte etichetele şi inscripţiile

Pe spatele cutiei de parfum se găsesc toate informaţiile despre compania producătoare, aşa că accesează site-ul producătorului şi verifică dacă imaginile de pe ambalaj se potrivesc cu cele prezentate pe site-ul companiei producătoare. Este recomandat să fii atentă chiar şi la cele mai mici detalii, cum ar fi un semn de punctuaţie sau un text în plus.

Recipientul, pus sub lupă

Pe rafturile magazinelor de cosmetice găseşti foarte multe parfumuri scumpe, acestea sunt foarte atractive, au un design plăcut şi un miros autentic. Analizează cu atenţie sticla de parfum şi asigură-te că aceasta corespunde cu imaginea de pe site-ul companiei producătoare.

Culoarea, indiciu mportant

Casele celebre de parfumuri nu folosesc mulţi coloranţi atunci când produc un parfum, aşa că trebuie să ştii că un parfum original va avea întotdeauna o culoare pală. Dacă parfumul pe care vrei să îl cumperi este foarte închis la culoare, este posibil să fie vorba despre un produs fals.

Verifică simetria capacului

Aşa cum sticla unui parfum original trebuie să aibă un design unic, capacul parfumului trebuie să fie simetric. Asigură-te că parfumul pe care vrei să îl cumperi corespunde cu imaginea prezentată pe site.

Căuta numărul de serie şi compară-l cu cel emis de firma producătoare

Numărul de serie trebuie să fie inscripţionat, nu lipit, pe fundul sticlei de parfum. Acesta trebuie să corespundă cu numărul de serie care este inscripţionat pe cutia parfumului.

Analizează sticla de parfum!

Marginile unei sticle originale de parfum sunt finisate şi nu prezintă zgârieturi, aşa că este bine să verifici suprafaţa şi textura sticlei şi să te asiguri că aceasta nu prezintă modificări.

@shutterstock