Bogat în antioxidanţi,elemente nutritive şi minerale esenţiale,uleiul de argan pur este remediul ideal pentru rezolvarea problemelor părului,cum sunt mătreaţa şi uscarea.

Dacă vrei să ai şi tu părulprecum Rapunzel,lung şi puternic,începe să aplici pe păr ulei de argan. Prin folosirea uleiului în cel mai corect mod te bucuri la maximum de beneficiile pe care le posedă. Efectul hrănitor pe care-l are uleiul asupra scalpului îi oferă hidratare firului de păr,şi previne uscarea lui sau ruperea.

Iată câteva modalităţi incredibile de aplicare a uleiului de argan:

Ulei de argan cald

Aplicarea de ulei cald pe scalp poate umple şi hrăni firul de păr de la rădăcină. De asemenea,reduce încreţirea părului şi regenerează pielea scalpului. Pune într-un bol 2 linguri de ulei de argan,pe care-l pui la încălzit în cuptorul cu microunde 20-30 de secunde. Asigură-te că nu este prea fierbinte,deoarece poate cauza răni. Masează cu uleiul cald scalpul,şi lasă-l să acţioneze peste noapte. Repetă acest tratamentde 2 ori pe săptămână. Părul va creşte mai repede,mai puternic şi mătăsos.

Ulei de argan cu suc de lămâie şi albuş

Combinaţia dintre uleiul de argan,sucul de lămâieşi albuş,este perfectă pentru prevenirea ruperii firului de păr. În schimb,îl întăreşte. Pune într-un bol 2 linguri de ulei de argan,pe care-l amesteci cu 3 linguri de suc de lămâie şi 1 albuş. Le baţi cu o furculiţă. Amestecul obţinut îl aplici pe păr. Masezi scalpul şi-l laşi să acţioneze câteva ore înainte de a clăti. Apoi,speli părul cu şampon,aplici balsam şi clăteşti cu apă din abundenţă.

Ulei de argan şi gel de aloe vera

Substanţele nutritive prezente în ambele ingrediente sunt perfecte pentru stimularea creşterii părului,dar şi pentru întărirea lui. Extrage gelul din aloe vera. Pune într-un vas 2 linguri de gel,pe care-l amesteci cu alte 3 linguri de ulei de argan. Aplică masca obţinută pe păr începând de la rădăcină şi coborând spre vârfuri. O laşi să acţioneze 2-3 ore,după care speli părul cu şampon,aplici balsam şi clăteşti cu multă apă călduţă. Aplică această mască revitalizantă de păr o dată pe săptămână pentru un păr lung şi puternic.

Ulei de argan şi ulei de măsline

Ce este mai bun se recomandă la sfârşit! Combinaţia dintre uleiul de argan,uleiul de măsline şi ou ajută la întărirea foliculilor de păr,combate mătreaţa şi oferă strălucire. Amestecă 2 linguri de ulei de argan,un albuş şi 1 lingură de ulei de măsline. Aplică pasta obţinută pe scalp şi acoperă părul cu un prosop. După 2-3 ore,îl clăteşti,îl speli cu şampon,aplici balsam sau o mască,şi-l clăteşti din nou.