Pare un tort sofisticat, dar nu este chiar aşa dacă ai la îndemână cele necesare şi mai ales dacă eşti gata de distracţie alături de cei mici. Copiii vor fi mai mult decât încântaţi să creeze o buburuză proprie dintr-un blat, ciocolată, frişcă şi marţipan. Ajută-i puţin şi sigur se vor bucura să aibă cel mai frumos tort de ziua lor!

Ingrediente

Pentru blat:

7 ouă

150 g zahăr tos

120 g făină

300 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

150 ml suc de fructe, pentru însiropat

 

Pentru decor:

50 g marţipan

50 g ciocolată albă

50 g ciocolată neagră

30 g unt

1-2 picături colorant alimentar roz

bomboane de ciocolată

1 creion alb pentru decor, cu glazură din zahăr

Pentru blat, baţi albuşurile spumă , adaugi zahărul tos şi baţi în continuare până se întăreşte spuma. Adaugi toate gălbenuşurile, baţi bine până la omogenizare, apoi pui făina. Amesteci doar de jos în sus. Aşezi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată, în cuptorul preîncălzit. Nu deschizi uşa cuptorului în primele 20 de minute de coacere. După acest timp, reduci focul.

După coacere, mai laşi blatul câteva minute să se răcorească, apoi îl răstorni pe platou. Îl tai în două, pe lungime. Tai în 3 una dintre cele două bucăţi obţinute, astfel încât să obţii aripile şi capul buburuzei. Însiropezi toate bucăţile de blat.

Mixezi smântâna, iar atunci când paletele lasă urme în aceasta, pui zahărul pudră şi mai mixezi puţin. Aşezi pe platou prima bucată de blat, cea mai mare, şi o acoperi cu frişcă. Peste frişcă, aşezi bucata de blat care reprezintă capul. Pentru ornare, pregăteşti glazura de ciocolată. Topeşti ciocolata neagră cu jumătate din cantitatea de unt, apoi acoperi cu aceasta bucata de blat.

Pentru a forma aripile buburuzei, topeşti ciocolata albă în care pui colorantul roz şi acoperi cu ea cele 2 bucăţi de blat rămase. Le decorezi cu bomboane şi le aşezi peste frişcă, alături de capul buburuzei. Tot din bomboane formezi ochii. Cu creionul alb pentru decor trasezi sprâncenele şi marginea capului buburuzei. La final, modelezi antenele, picioruşele şi guriţa din marţipan colorat după preferinţă cu coloranţi alimentari.

FOTO: Profimedia