Piciorul iepurelui

E probabil cel mai ciudat talisman norocos pe care să-l porţi zi de zi cu tine. Credinţa potrivit căreia acesta ar atrage norocul s-a răspândit din cultura celtică. Celţii considerau că animalele care puteau săpa în pământ puteau comunica cu divinitatea.


Solzii de peşte

În Polonia, Germania şi Austria oamenii cred că dacă au la ei câţiva solzi de peşte, de preferat din cel gătit la masa de Crăciun, au mai mult noroc.


Insecte

Dar nu orice fel de insecte, ci doar cele denumite Scarabaeus, adică generic cunocute sub denumirea de gândacii de bălegar. Faptul că aceştia aduc noroc s-a transmis din credinţele Egiptului Antic când oamenii priveau aceste insecte cum se rostogoleau în nisip, asemănându-le cu mişcarea Pământului.


Ghinde

Preluată din credinţele vikinge, ghinda aduce noroc, mai ales în opinia norvegienilor. Tot în tradiţiile scandinave, stejarul îl reprezintă pe Thor, Zeul Tunetelor şi Fulgerelor. De aceea, ori de câte ori afară tună şi fulgeră scandinavii au ghinde în casă pentru a se apăra.


Amulete în formă de ochi

Se consideră că acestea absorb energia negativă şi răul şi că îi protejează pe cei care le poartă de boală şi blesteme. În bazarele din Turcia aceste amulete sunt peste tot.

Sursa+credit foto: usnews.com