Ingrediente

1 varză nouă (1,5 kg)

300 g carne tocată de vită

2 linguri bulion

1 legătură mărar tocat

3 linguri pesmet

3 ouă

sare, după gust

piper, după gust

2 linguri ulei

100 g caşcaval ras

unt, pentru uns tava

Toci varza şi o opăreşti 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare, apoi o laşi într-o sită, să se scurgă bine.

Căleşti carnea de vită în ulei, iar când e rumenită adaugi bulionul şi omogenizezi. Dai deoparte. 

Baţi ouăle, le amesteci cu varza scursă, adaugi pesmetul şi mărarul. Condimentezi cu sare şi piper. Ungi o tavă cu unt şi aşezi un strat de varză, apoi carnea călită, apoi un strat de varză şi o dai la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos budinca. 

Presari caşcavalul ras şi o mai dai 10-15 minute la cuptor, să se gratineze. Decorezi cu verdeaţă proaspătă.

FOTO Shutterstock