1.Îndepărtează oja veche

Obişnuieşti să îţi acoperi oja veche cu un strat de nou de lac, din lipsă de timp? Pentru o femeie care se respectă, acest lucru este inadmisibil. Nu începe să îţi faci manichiura până nu ai şters cu vată sau cu o dischetă din bumbac şi dizolvant orice urmă de ojă colorată. Pentru a împiedica degradarea unghiei, foloseşte produse dizolvante care nu conţin acetonă.

2.Foloseşte cu atenţie forfecuţa

Când îţi tai unghiile cu unghiera sau cu forfecuţa specială, încearcă să le păstrezi forma rotunjită şi să îndepărtezi cu grijă colţurile, care jenează pielea din jur, riscând să o infecteze. Deşi par inestetice, cuticulele nu trebuie neapărat tăiate, întrucât vor creşte mai repede şi nu vor mai avea un aspect uniform. Împinge-le uşor spre baza unghiei cu un beţişor. Dacă, totuşi, le-ai tăiat, îngrijeşte zona cu un ulei special pentru cuticule.

3.Pileşte cu blândeţe

Din trusă nu trebuie să îţi lipsească o pilă abrazivă, de calitate, pe care o foloseşti pentru a da unghiilor forma dorită şi a le îmbunătăţi aspectul. Pileşte suprafaţa unghiilor cu mişcări uşoare, fără să insişti. După pilire, nu numai că vor părea mai netede, dar vor căpăta un luciu special şi vor dispărea petele galbene, provenite de la lăcuirea repetată.

4.Periază, la nevoie

Înainte de a aplica straturile de ojă, asigură-te că nu există mizerie sub unghii. În caz că au rămas impurităţi în locuri greu accesibile, foloseşte o periuţă de unghii menită să cureţe eficient zona. Foloseşte apă din abudenţă şi un săpun lichid antibacterian.

5.Aplică un strat protector

Pentru ca oja să nu îţi atace unghia, foloseşte mai întâi un lac de unghii protector, care acţionează ca un scut. Transparent şi foarte fin, lacul te va apăra de zgârieturi, dar şi de efectele nocive ale substanţelor din produsele cu pigmenţi. După aceea, poţi aplica, cu mişcări de jos în sus, în două straturi, oja pe care ţi-o doreşti. Pentru a fi sigură că rezultatul îţi iese exact ca la salon, nu uita ca în momentul colorării să îţi aşezi mâinile pe o suprafaţă plană.

Sfat Click!pentru femei!

Dacă nu eşti posesoarea unor unghii rezistente, masează-le săptămânal cu câteva picături de ulei de măsline, tratament care le va ajuta să crească repede şi frumos. Este indicat să faci seara această procedură, pentru ca unghiile să se hrănească şi să se regenereze pe parcursul nopţii.