Kim Jong Un, liderul nord-coreean, conduce cu mână de fier ţara şi impune restricţii după restricţii pentru populaţia tot mai sărăcită şi mai asuprită. Iar pandemia i-a dat acestuia ocazia perfectă pentru a lua măsuri şi mai restrictive asupra populaţiei. Care sunt acele produse de bază care nu pot fi cumpărate în Coreea de Nord?

Prezervativele

Nu că nu ar fi de folos, însă nu există pe tejghea în magazine şi nici în rafturile farmaciilor. Asemenea produs contraceptiv este inaccesibil populaţiei generale. Motivul? Nimeni nu vrea să aibă la dispoziţie, chipurile,a ceva de unică folosinţă. Acest concept nu există pentru nord-coreeni. Însă nu numai reciclarea este cauza lipsei prevervativelor din farmacii, ci nevoia de control a liderului ţării asupra populaţiei generale.

Nu este deloc neobişnuit ca anumite persoane care se deplasează peste graniţă şi cumpără din străinătate tot felul de produse să le folosească de mai multe ori. Chiar şi prezervative, vă puteţi imagina aşa ceva? OK, dar ce metode contraceptive există în Coreea de Nord? Aspirina! Dacă îţi permiţi să cumperi aspirină, o foloseşti pentru a elimina orice sarcină nedorită.