La începutul primăverii anului 1939, părinţii unei fetiţe de 5 ani dintr-un sat din Peru au observat că fata avea burta mărită. De teamă să nu fie vorba de o tumoare, Tiburelo Medina şi Victoria Losea au dus-o la un medic din Lima. Spre suprinderea lor şi a medicilor, s-a descoperit că fiica lor, Lina Medina, era însărcinată în 7 luni. În data de 14 mai 1939, Medina a născut prin cezariană un băieţel sănătos, devenind cea mai tânără mamă din lume, în vârstă de numai 5 ani, 7 luni şi 21 de zile.

Fata nu a spus niciodată autorităţilor cine a fost tatăl copilului ei, iar ea şi familia au evitat întotdeauna propunerile de interviu venite din partea presei. În ciuda misterului care o înconjoară pe cea mai tânără mamă din lume, au ieşit la iveală câteva detalii despre modul în care a rămas însărcinată şi cine ar fi fost tatăl.

Lina Medina suferea de pubertate precoce

Născută în anul 1933, într-unul dintre cele mai sărace sate din Peru, Lina Medina a fost unul dintre cei 9 copii ai familiei sale. Sarcina ei a fost un şoc pentru cei dragi, dar pentru endocrinologii pediatri nu era de neconceput ca o fetiţă de 5 ani să rămână însărcinată. S-a dovedit că Lina avea o afecţiune genetică rară numită pubertate precoce. Aceasta grăbeşte creşterea şi face corpul unui copil să se transforme în cel al unui adult înainte de vârsta de 8 ani la fete şi 9 ani la băieţi. Fetele cu această afecţiune au prima menstruaţie înainte de vârsta de 1 an şi sânii mai dezvoltaţi mai devreme. Cauza bolii nu a fost găsită, dar studiile recente au descoperit că fetiţele abuzate sexual pot trece prin pubertate mai repede decât alţi copii. Deci, există suspiciuni că pubertatea precoce ar putea fi accelerată de contactul sexual de la o vârstă fragedă.

În ceea ce o priveşte pe Lina Medina, medicul Edmundo Escomel a notat într-un jurnal medical că ar fi avut prima ei menstruaţie la numai 8 luni. Alte publicaţii susţin că avea 3 ani la prima menstruaţie. În urma unei examinări la vârsta de 5 ani, s-a observat că avea deja sâni, şolduri mai largi decât în mod normal şi o creşterea osoasă avansată.

Cine a fost tatăl copilului Linei Medina?