Petele solare apar în zonele mai sensibile şi sunt acumulări de melanină, un pigment din piele secretat de melanocite cu rol de protecţie. În general, aceste pete apar în urma unor arsuri la nivelul pielii, provocate de razele ultraviolete de tip B.

Vestea bună este că există soluţii. Iată ce ar trebui să faci pentru a scăpa de ele:  

Pasul 1: Exfoliză-ţi pielea

Dacă vrei o piele luminoasă, trebuie să scapi de celulele moarte. Iar cea mai bună metodă este exfolierea. Poţi apela la cea chimică sau chiar la ingrediente pe care le ai şi tu în casă: zaţul de cafea, zahărul sau mălaiul.


Pasul 2: Foloseşte creme şi serumuri destinate acestei probleme

Următorul pas este să localizezi aceste “pete solare”, cunoscute şi sub denumirea de pete hiperpigmentare. Alege un produs pentru “albit” pielea, bazat pe hidrochinonă, o enzimă necesară pentru producerea de melanină, şi aplic-l pe piele conform prospectului.Pasul 3: Protecţie, protecţie şi iar protecţie

Prevenţie înainte de toate! Crema cu protecţie solară ar trebui folosită în fiecare zi. Academia Americană de Dermatologie recomandă folosirea cremelor cu factor de protecţie 30. Iar ca rezultatele să fie maxime, loţiunea trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ieşi din casă.


Pasul 4: Adaptează-ţi alimentaţia 

Nu uita de antioxidanţi. Alimentele bogate in beta-caroten şi alte carotenoide, cum ar fi licopenul, ar putea îmbunătăţi protectia pielii împotriva radiaţiilor UV. Cele mai bune surse de carotenoide sunt morcovi, cartofi dulci, dovleci, spanac, broccoli, mango, caise, mazare, roşii şi pepene galben.


Foto credit: pixabay.com