1. Tunsoare pentru păr lung


Această tunsoare are o linie dreaptă, nu e în scări, şi este ideală pentru părul care nu e ondulat. Deoarece ultima şuviţă din creştet acoperă tot părul, acesta capătă greutate, rămânând astfel aranjat pentru o perioadă mai lungă de timp. Persoanele cu trăsături mai aspre trebuie să fie atente dacă optează pentru acest tip de tunsoare, căci liniile drepte pe lângă chip pot maturiza şi pot scoate în evidenţă un maxilar proeminent.

2. Tunsoare medie


O tunsoare medie este aceea în care lungimea părului ajunge pâna în dreptul umerilor sau îi depăşeşte forte puţin. Aceasta pune accent pe textură, obţinându-se un efect de volum. Formele rotunjite ale acestei tunsori sunt ideale pentru a masca pomeţii sau un maxilarele proeminente. Dacă părul este ondulat, se usucă doar cu difuzorul, la o putere redusă şi căldură medie, fără a-l aranja cu mâinile până la final.

3. Tunsoare cu breton


Bretonul este mai uşor de purtat în perioada răcoroasă decât vara, când poţi transpira din cauza căldurii şi trebuie să îl aranjezi mereu pentru a nu-şi strica forma. Este potrivit atât persoanelor cu chip oval şi cu trăsături foarte feminine, cât şi celor aflate la polul opus, cu trăsături băieţeşti. Acest tip de tunsoare pune accent pe trei dintre cele mai importante zone ale feţei: pe pomeţi, ochi şi frunte.

4.Tunsoare scurtă cu breton filat


Este potrivită femeilor tinere, dar şi celor mature, care odată cu înaintarea în vârstă simt nevoia să îşi scurteze părul pentru a se regenera mai uşor şi pentru a nu petrece mult timp în faţa oglinzii. Împreună cu un breton filat, această tunsoare va încadra armonios trăsăturile feţei, dând luminozitate chipului. Trebuie luate în considerare proporţiile corpului când se optează pentru tipul acesta de tunsoare, căci flatează mai degrabă mignonele, deoarece creează iluzia optică de alungire a corpului.

5. Tunsoare bob mediu


Această tunsoare este ideală pentru femeile care un păr drept sau uşor ondulat şi este extrem de uşor de aranjat chiar şi acasă. Se potriveşte aproape tuturor fizionomiilor, cu excepţia chipurilor rotunde, deoarece bobul accentuează rotunjimea feţei. Poate fi plin sau filat la vârfuri, cu breton sau fără, mai scurt sau mai lung, de la caz la caz. Bobul este o tunsoare clasică, extrem de feminină, şi nu se va demoda niciodată.

Sfatul specialistului

„Femeile sunt destul de reticente, în general, atunci când vine vorba de o schimbare, deşi ceva nou nu înseamnă deloc ceva urât.O tunosoare nouă îi poate da energie celei care o poartă, îi pune în valoare personalitatea. Sfatul meu este să ţineţi cont de părerea stilistului şi să nu vă încăpăţânaţi să vă faceţi tunsori văzute pe internet, căci pozele nu reflectă întotdeauna realitatea.Ţineţi cont de structura osoasă a feţei, de simetria acesteia, luând în considerare punctele forte, necesitatea mascării defectelor şi, nu în ultimul rând, culoarea părului. Culoarea este cea care poate scoate în evidenţă o tunsoare reuşită – sau o poate pune în umbră, dacă nu e bine aleasă. Vă recomand să aveţi curaj, să vă informaţi bine înainte şi să alegeţi un salon cu personal priceput, pentru ca rezultatul final să fie unul reuşit.“

Cristian Chiurtu – Hair stylist, Creative Lash

sursă foto: Pinterest