Evită căldura

Utilizarea frecventă a produselor de încălzire va duce la deteriora culorii părului şi, totodată, la deschiderea acesteia. Acest lucru se poate întâmpla, în special, când foloseşti placa pentru îndreptat părul, ondulator şi alte aparate pentru păr. Dacă vrei un păr ondulat, poţi folosi bigudiuri din burete pe care să le ţii peste noapte.

Masaj cu ulei cald

Un masaj cu ulei cald te va ajuta să îţi închizi nuanţa părului şi îi va reda strălucirea. Poţi folosi ulei de cocos, ulei de măsline sau ulei de migdale. Aceste uleiuri ajută la închiderea nuanţei, dar şi la refacerea structurii capilare. Încălzeşte puţin ulei şi aplică pe scalp şi pe păr. Masează uşor prin mişcări circulare şi lasă-l să acţioneze 30 de minute. Spală părul cu un şampon bland, fără parabeni de preferat şi lasă-l să se usuce în mod natural.

Hidratează-te

Cu cât bei mai multă apă, cu atât şi culoarea părului tău va fi mai intensă. S-ar părea că există o legătură între hidratarea corespunzătoare şi culoarea firului de păr, de aceea este recomandat să bem cât mai multe lichide pentru un păr bogat şi sănătos.

Evită folosirea periei

Cu cât îţi periezi părul mai des, cu atât îl agresezi, iar acest lucru împiedică creşterea naturală a firelor de păr. Este recomandat să îl periezi o dată sau de două ori pe zi, atât cât să descurci firele rebele. Acestea mai pot fi potolite cu ajutorul unui balsam bun, aşa că poţi investi într-un produs de calitate. De asemenea, mai poţi folosi un nuanţator sau alte produse de îngrijire a părului care închid culoarea cu câteva tonuri.

Mască pentru culori închise

Şi măştile făcute în casă te pot ajuta să îţi închizi culoarea părului. Încearcă o reţetă simplă şi foarte eficientă. Ai nevoie de jumătate de ceaşcă de pulbere de henna şi 1 ou. Amestecă cele 2 ingrediente şi aplică mixtura pe păr. Lasă să acţioneze 30 de minute, spală apoi părul şi clăteşte cu apă din abundenţă.


Sursă foto: www.wallhere.com