Apa de la fierberea cartofilor – pentru podele

 

După ce ai fiert cartofii,nu arunca apa. Este un excelent degresant,şi poate fi folosită pentru a curăţa podelele acoperite cu gresie. Spală cu această apă pe jos,lasă să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte.

 

 

Coaja de banană – pentru a da lustru argintăriei

 

Freacă partea interioară a cojii de bananede obiectele din artgint,apoi şterge cu o cârpă moale. Lustrul e garantat! Rezultate la fel de spectaculoase obţii curăţând obiectele din piele naturală.

 

 

Oţetul alb – pentru detartrarea băii

 

Poţi elimina eficient tartrul acumulat în vasul de toaletă sau la chiuvetă folosind oţet alb. Lasă să acţioneze câteva ore,apoi trage apa sau clăteşte cu un burete.

 

 

Lămâia – pentru cuptorul cu microunde

 

Lasă în cuptor,să se încălzească timp de câteva minute,un bol cu zeamă de lămâie. Treci apoi pe suprafaţa interioară a cuptorului un burete uscat.

 

 

Nucile – pentru a masca zgârieturile de pe mobilă

 

Freacă miez de nucă pe zgârieturile de pe mobilă,lasă să acţioneze timp de 5 minute,apoi şterge cu o cârpă moale şi uscată.

 

 

Mălaiul – contra petelor de grăsime de pe covor

 

Dacă covorul e pătat cu grăsime,presară mălai peste pete. Lasă să acţioneze un sfert de oră,apoi pune în funcţiune aspiratorul.

 

 

Cojile de castravete – pentru pereţii murdari

 

Dacă vrei să elimini petele de murdărie de pe pereţi,freacă pe suprafaţa respectivă coji de castravete,cu partea albă a cojii.