Vindecă plăgile infectate

 

Plăgile purulente,nu foarte adânci,se închid mai uşor dacă le cureţi cu comprese înmuiate în ceai de pelin. Ceaiul se prepară din o linguriţă de plantă la 2 ceşti de apă clocotită. După 20 de minute,strecoară.

 

 

Elimină apa din ţesuturi

 

Dacă ai mâinile şi picioarele umflate,din cauza retenţiei de apă în ţesuturi,prepară o tinctură din pelin astfel:lasă la macerat 20 g de plantă mărunţită în 100 ml alcool dublu rafinat,timp de o săptămână. Ia 15 picături de 3 ori pe zi,în apă îndulcită cu miere sau în vin dulce,cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Ţine cura 5 zile.

 

 

Combate viermii intestinali

 

Pentru a elimina viermii intestinali,ia 2-3 g de pulbere de pelin amestecată cu miere,dimineaţa,pe stomacul gol,nu mai mult de 5 zile. Dacă ai oxiuri – viermi care se localizează în intestinul gros şi în jurul anusului-,fă băi cu fiertură de pelin,asociată cu ceai de muşeţel.

 

 

Stimulează digestia

 

Dacă suferi de probleme gastrointestinale,de indigestii,de lipsa poftei de mâncare,ia 1-2 g de pulbere de pelin amestecată cu puţină miere,dimineaţa,pe stomacul gol. Cura durează 5 zile.

 

 

Te scapă de constipaţii

 

Pulberea de pelin,2-5 grame pe zi amestecate cu miere,se foloseşte atât ca digestiv cât şi pentru combaterea constipaţiilor. Ia pulbere doar atunci când e absolut necesar,nu continuu.

 

Atenţie!Nu consuma pelin dacă eşti însărcinată sau alăptezi,dacă suferi de afecţiuni acute intestinale sau de boli nervoase! Cura cu pelin nu se prelungeşte mai mult decât e indicat,fiindcă provoacă tulburări digestive şi nervoase.