"Mama Zina", aşa cum era cunoscută, a murit astăzi, în jurul orei 15.00, în camera sa din azilul din Ghermăneşti, la 82 de ani.

Fusese internată în urmă cu câteva luni la spital, însă analizele efectuate nu indicau faptul că ar suferi de o boală gravă. Chiar şi aşa, fosta creatoare slăbise foarte mult în ultimele zile şi refuza să mai mănânce. 

Trecerea în nefiinţă a survenit în propria rezervă de la azilul privat unde a locuit în ultimii ani, cel mai probabil în timpul somnului. 

Ion Cassian, directorul azilului în care creatoarea de modă Zina Dumitrescu a murit , a declarat că s-a încercat mai mult timp resuscitarea, însă fără rezultate. 

„Refuza să mănânce în ultima perioadă. S-a retras în camera ei. A simţit că puterile o lăsau. Era dezamăgirea că mulţi oameni dragi nu au mai trecut de mult pe la ea. Am încercat toate variantele ca utlima perioadă din viaţa ei să fie cât mai frumoasă! Ieri am vorbit ultima oară, azi nu am apucat să merg la dânsa în cameră. Mereu zicea că totul e ok. Ştiam însă că lucruile nu stau nici pe departe aşa”, a declarat Ion Cassian, patronului azilului în care Zina Dumitrescu a murit.

Citeşte şi: Povestea Zinei Dumitrescu: De la Drept, la "Mama Modei Româneşti"

Despre Zina Dumitrescu

Zina Dumitrescu, născută Zenobia Bogoş, a venit pe lume în 16 iunie 1936, în Ismail, Regatul României.

După cel de-al Doilea Război Mondial, familia Zinei Dumitrescu s-a mutat la Piteşti. Aici, viitoarea creatoare de modă a urmat liceul economic, apoi a fost acceptată la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

A început să lucreze ca manechin încă din studenţie, iar la 30 de ani a devenit director executiv al Casei de Modă Venus.

De numele Zinei Dumitrescu se leagă carierele în modă ale unor manechine celebre: Janine, Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică sau Melek Amet. Tot „mama Zina” a fost cea care i-a lansat cariera designerului  Călălin Botezatu.

Zina Dumitrescu a semnat zeci de colecţii de modă şi a ajuns inclusiv la festivaluri de profil de peste hotare.

 

Sursă: news.ro