De-a lungul ultimilor ani ai trupei The Beatles, tensiunile dintre cei patru membri au crescut treptat. Ultimele sesiuni de înregistrare ale ultimului album al formaţiei, „Let It Be‟, din anul 1970, au fost pline de certuri şi momente dificile. În ciuda acestui fapt, trupa a lansat discul şi a primit aprecieri din partea criticilor de muzică, înainte de a se despărţi la scurt timp după aceea. În mijlocul neînţelegerilor create, George Harrison a renunţat pentru scurt timp la trupă.

Cea mai dură piesă prin care Harrison îl ataca pe McCartney

Despărţirea temporară a lui Harrison de trupă a avut loc pe 10 ianuarie 1969, când un dezacord cu Paul McCartney l-a făcut să renunţe la înregistrări.

Potrivit publicaţiei britanice „Daily Express‟, Harrison şi-a amintit despre acea perioadă: „Nu s-a ajuns niciodată la lovituri, dar ştiu că mi-a trecut prin minte: «Ce rost au toate acestea? Pot să fiu fericit singur şi sunt nefericit în această situaţie. Plec de aici! »." După ce Harrison a renunţat la trupă, a scris una dintre cele mai dure piese ale sale care-l viza pe  Paul McCartney. Se numea „Run of the Mill‟, o melodie lansată iniţial pe al treilea album de studio „All Things Must Pass‟. Piesa a inclus atacuri împotriva lui McCartney, inclusiv replici precum: „Toată lumea are de ales / Când sau nu să ridice vocea / Tu decizi s-o faci. ‟ sau „M-ai făcut să mă întreb cum ţi-am pierdut prietenia / Dar o văd în ochii tăi / Deşi sunt lângă tine / nu-ţi pot purta vina‟.

Citeşte şi:

Mesaje subliminale demonice ascunse în piese celebre: „Satana a organizat propria religie“

În 1979, Harrison a vorbit sincer despre scrierea piesei despre McCartney: „Toată lumea a fost incompetentă. A fost problema parteneriatelor‟. Într-un alt interviu, el s-a referit la stilul de conducere al lui McCartney: „Tot ce trebuie să facem este să acceptăm că suntem cu toţii indivizi şi că avem toţi potenţial‟.

Vedeta s-a întors la trupă după doar 5 zile

George Harrison a spus în „The Beatles Anthology‟: „Am decis că ar fi mai bine dacă m-aş reîntoarce şi am termina discul‟. El a arătat că una dintre probleme era studioul pe care îl foloseau: „Studiourile Twickenham erau foarte reci şi nu realizau o atmosferă frumoasă, aşa că am decis să abandonăm acel loc şi să mergem la Savile Row, în studioul de înregistrare.

Citeşte şi:

Adevărul despre relaţia dintre Paul McCartney şi Yoko Ono. Ce i-a făcut să uite de resentimente?

Câţiva ani mai târziu, înainte de moartea sa prematură în 2001, Harrison a abordat problemele pe care trupa le avea în acel moment: „Am trecut prin multe. Acum, toţi suntem prieteni buni şi înţelegem mai bine trecutul‟.

FOTO: Profimedia