Ambii părinţi ai Sandrei au fost implicaţi în entertaiment, fiind obişnuiţi cu scena dinainte de-a veni pe lume micuţa Bullock. Tatăl actriţei este John W. Bullock, care, atunci când nu activa în armată, lucra ca instructor vocal. Iar mama ei era o cântăreaţă de operă de succes, care s-a îndreptat, mai târziu, spre pregătirea vocală a altor cântăreţi.

Numai bunicul vedetei n-a avut nicio legătură cu lumea strălucitoare a divertismentului. El era om de ştiinţă care construia rachete în Germania. Mutat în Nuremberg, acesta lucra de zor la dezvoltarea rachetelor, fiind plătit pentru acest lucru de guvernul german.

Mama Sandrei s-a născut în Germania şi a ţinut mult ca fiica ei să ştie bine de unde provine şi să se mândrească cu moştenirea ei. Aşadar, cu toţii vorbeau, în casa părintească, numai germană, Sandra devenind şi ea fluentă în această limbă.

Bullock şi-a petrecut întreaga copilărie călătorind prin Europa cu părinţii ei, iar originea familiei sale îi permite actriţei să ceară dublă cetăţenie – americană şi germană. Mai mult, vedeta ştie şi-n ziua de azi limba vorbită cu părinţii ei, în copilărie, doar că nu i-a folosit, până acum, deloc în carieră.