După o sesiune de epilare simţi că pielea se irită şi apar mâncărimile? S-ar putea să nu fi folosit tipul de ceară potrivit. Este foarte important să-l ştii pe cel care ţi se potriveşte. De ce? Pentru ca pielea să nu aibă de suferit şi toată experienţa să fie mai dureroasă decât este.

Iată care sunt cele mai bune tipurile de ceară pentru îndepărtarea părului:
Ceara normală

A fost folosită de femei din întreaga lume şi este cea mai comună. Ea este pe bază de lămâie şi miere. Dar ceara normală nu îndepărtează în totalitate firele de păr. Trebuie să aplici mai multe straturi pe aceeaşi zonă,lucru care afectează pielea.

Persoanele care au pielea sensibilă se pot confrunta cu erupţi roşii,care nu vor dispărea într-un timp scurt.

Ceara pe bază de ciocolată

Ceara cu ciocolată este potrivită pentru femeile care au pielea sensibilă,deoarece îndepărtează părul după o singură aplicare. Are ingrediente benefice,precum cacao,boabe de soia şi ulei de floarea-soarelui. În plus,ceara este antiinflamatoare,iar uleiurile pe care le conţine ajută la calmarea pielii după epilare.

Ceara pe bază de aloe vera

Ştim cât de uimitoare este aloe vera şi că acţionează aproape miraculos pe pielea rănită. Pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă,ceara cu aloe vera este cea mai potrivită,deoarece o hidratează şi o vindecă după epilat.

Ceara pe bază de ciocolată albă

Cunoscută sub numele de ceara Rica,care provine din Italia,ceara pe bază de ciocolată albă este mult mai scumpă decât ceara normală. Dar mult mai eficientă,pentru că îndepărtează părul de la o singură aplicare şi într-un timp mult mai scurt. În plus,lasă pielea catifelată şi plăcută la atingere.

Ceara pe bază de căpşuni

Ceara cu căpşuni este un produs relativ nou,care conţine acizi alfahidroxi,fiind excelentă pentru îndepărtarea celor mai mici şi fine fire de păr. În plus,acizii din fruct lasă pielea catifelată şi ajută la deschiderea la culoare a tonului pielii.

Credit foto: boldsky.com