•  Când vine de la serviciu,întreabă-l dacă a avut o zi bună. Bărbaţii adoră să vadă că ne pasă de ei. Povestindu-ţi întâmplările de peste zi,plăcute şi neplăcute,îi dai prilejul să vorbească despre el,lucru care,deasemenea,îi place,şi se va descărca de stresul acumulat.

  Ascultă-l cu atenţie,poţi afla întâmplător multe amănunte folositoare vieţii de cuplu,de exemplu despre o nouă colegă atrăgătoare sau eventuale măriri de salariu.
   
 • Fă în fiecare zi un mic gest care să-i arate că te gândeşti la el,de exmplu un fel preferat de mâncare,un bileţel lipit pe oglinda de la baie (evident,în care nu-i aminteşti să plătească întreţinerea!),sau un simplu telefon când e la serviciu,doar ca să-i spui că ţi-e dor sau îl iubeşti.
   
 • Fii spontană şi amuzantă,poartă-te ca atunci când eraţi prieteni. Bineînţeles că lucrurile s-au mai schimbat de-atunci,au apărut copiii,greutăţile,dar încercaţi să vă păstraţi umorul şi să vă faceţi timp unul pentru celălalt.
   
 • Păstrează puţin mister. Există tendinţa în cupluri ca,după căsătorie,soţii să “împartă” prea multe. Să te fardezi în timp ce el se spală pe dinţi sau,mai rău,e pe “tron”,să laşi uşa deschisă când eşti la baie nu e bine. Unul dintre lucrurile care îi atrage pe bărbaţi la o femeie este nota de mister,şi odată ce ai lăsat-o să dispară,e greu s-o aduci înapoi.

Poate unele dintre voi o să spuneţi că nu-i corect ca tot noi,femeile,după ce muncim atât,să facem  eforturi să le “căutăm în coarne” bărbaţilor. 

Într-un fel… cam aşa pare. Dar sunt gesture mărunte,care nu necesită un efort deosebit,iar recompense e pe măsură:o  atmosferă plăcută acasă,starea de bine,într-un cuvânt – o căsnicie fericită.