Taylor a fost căsătorită de opt ori, iar două mariaje au fost cu acelaşi bărbat: actorul Richard Burton. Aceasta a fost cea mai pasională, dar şi cea mai tumultuoasă poveste de iubire din viaţa celor doi.

Scandaloasa legătură dintre cele două staruri a început în 1962, pe platourile de filmare ale producţiei „Cleopatra“, în care Taylor şi Burton erau protagonişti. Elizabeth avea 29 de ani şi era deja la al patrulea soţ (cântăreţul Eddie Fisher). Richard Burton (36 de ani) era şi el însurat cu Sybil, dar asta nu-l împiedica să fie un cuceritor.

De altfel, Liz şi Dick se cunoscuseră cu câţiva ani înainte, la o petrecere, iar actorul galez a flirtat cu frumoasa de la Hollywood, dar aceasta l-a ignorat, pentru că nu voia să fie încă un nume pe lunga lui listă. Când s-au reîntâlnit, la filmările pentru „Cleopatra“, nu s-a aprins doar o scânteie, ci un incendiu.

Citeşte şi

Ingrid Bergman, devoratoarea de bărbaţi. Adulterul care a ajuns în Senatul american şi aproape i-a distrus cariera

Jurnalul violet, primul scandal sexual de la Hollywood: adulter, şantaj şi luptă pentru custodie

Chimia dintre ei este vizibilă în film, iar în viaţa reală era şi mai intensă. Nu doar că îi jucau pe Antoniu şi Cleopatra, deveniseră Antoniu şi Cleopatra.

Istoria paparazzi a început cu Liz Taylor