Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a pregăti îngheţata, ci doar de răbdare pentru că vei da desertul deoparte la congelator câteva ore sau chiar peste noapte. Iată cum o poţi prepara

Ingrediente 

  • 300 g smântână
  • 180 ml lapte 
  • 100 g zahăr 
  • esenţă de vanilie, după gust 
  • 1-2 pachete cu biscuiţi 

Mod de preparare 

Într-o cratiţă, torni smântâna şi laptele, apoi adaugi zahărul şi dai cratiţa deoparte 2-3 minute la foc potrivit până ce zahărul s-a dizolvat. Cu mâinile, fărâmiţezi biscuiţii, apoi îi încorporezi în amestecul de smântână cu lapte. Dacă doreşti, adaugi şi esenţă de vanilie după gust. Pui compoziţia în forme speciale de îngheţată şi dai deoparte la congelator. După 2 ore, înfingi în fiecare formă băţul de îngheţată. Dai deoparte la congelator peste noapte. 

FOTO Shutterstock.com