Riscul de deces scade cu 40%! Persoanele cardiace trebuie să consume ardei iute de cel puţin patru ori pe săptămână

1 ardei iute consum cardiaci jpg jpeg

Descoperire importantă pentru persoanele cardiace. Un studiu făcut în Italia arată că există un remediu naturist, în ceea ce priveşte alimentaţia, care reduce semnificativ riscul de deces în cazul unui infarct. Astfel, s-a dovedit că persoanele cardiace care consumă ardei iute de cel puţin patru ori pe săptămână au mai multe şanse să supravieţuiască unui infarct.

Consumul regulat de ardei iute, mai des de patru ori pe săptămână, este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare, conform unui studiu efectuat în Italia, citat de agenţiile de presă străine.

Potrivit studiului publicat în Journal of the American College of Cardiology şi preluat de Agerpres, persoanele care consumă frecvent ardei iute au un risc de deces mai scăzut cu 23 de procente comparativ cu cele care nu obişnuiesc să adauge acest condiment în alimentaţie.

Citeşte şi: Plante vindecătoare pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Consumă în fiecare zi pătrunjel

Persoanele cardiace trebuie să consume ardei iute de patru ori pe săptămână

În cadrul cercetării au fost analizate 22.811 persoane din regiunea italiană Molise, care au participat la studiul ''Moli-sani''. Potrviti sursei citate, după o perioadă medie de monitorizare de aproximativ opt ani, oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul persoanelor care consumau frecvent ardei iute riscul de deces în urma unui infarct a fost redus cu 40 de procente.

Marialaura Bonaccio, epidemiolog la institutul IRCCS Neuromed din Pozzilli, Italia, a precizat că ''protecţia faţă de riscul de mortalitate a fost independentă de tipul de dietă pe care oamenii o urmau''. "Cu alte cuvinte, cineva poate urma dieta mediteraneană sănătoasă, iar altcineva poate mânca mai puţin sănătos, însă pentru toţi ardeiul iute are un efect protector", a explicat cercetătoarea, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă zilnic. Vei începe să slăbeşti instant

Directoarea departamentului de epidemiologie şi prevenţie din cadrul aceluiaşi institut italian, Licia Iacoviello, a declarat că ''ardeiul iute este o componentă fundamentală a culturii noastre gastronomice'' şi a subliniat că ''proprietăţile sale benefice, de toate tipurile, au fost asociate de-a lungul secolelor consumului său''.

''Important este că acum studiul este abordat în mod serios şi oferă dovezi riguroase şi ştiinţifice'', a adăugat Iacoviello, profesoară la Universitatea Insubria din Varese. 



Recente

Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg