Ai nevoie de

500 g carne de vită
1 ceapă mare
50 ml ulei
sare
1 linguriţă boia de ardei iute
piper
85 g pastă de tomate
1 ardei iute roşu
2 roşii
250 g linte galbenă
pătrunjel, pentru decor


Speli carnea şi o tai cubuleţe. Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei încins, apoi adaugi carnea şi le laşi pe foc împreună. Torni apa fierbinte cât să acopere carnea şi potriveşti gustul de sare, boia şi piper. Laşi pe foc până dă în clocot, amestecând din când în când, şi încorporezi pasta de tomate. Dupa ce a fiert carnea, adaugi ardeiul iute tăiat rondele şi roşiile feliate. Laşi pe foc până când scade sosul. Treci lintea printr-un jet de apă rece şi o pui la fiert în apa clocotită cu sare, aproximativ 15-20 de minute. O serveşti alături de carnea de vită, decorată cu pătrunjel proaspăt.