Apa, elixirul tinereţii

Pentru a păstra pielea hidratată şi a amâna semnele îmbătrânirii, este indicat să bei 2 litri de apă pe zi. Poţi consuma şi ceaiuri din plante precum mentă, muşeţel, păpădie, dar şi ceai verde. Toate conţin antioxidanţi care ajută la reducerea ridurilor. Nu uita că alcoolul şi cafeaua deshidratează.

Doza zilnică de vitamina C

Vitamina C joacă un rol important în stimularea producţiei de colagen. După o vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate şi fermitate, aşa că are nevoie de vitamine pentru a se menţine sănătoasă. Alege produse destinate îngrijrii care conţin vitamina C şi include în alimentaţia ta citrice, kiwi, căpşuni, varză şi broccoli.

Uleiul de măsline catifelează pielea

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea devine mai uscată şi mai sensibilă, iar ridurile sunt tot mai greu de estompat. Uleiul de măsline extravirgin conţine acizi graşi asemănători cu cei care se regăsesc în piele, fiind un hidratant ideal pentru ten. Aplică-l în strat subţire seara, înainte de culcare sau amestecă-l cu 2 linguriţe de zeamă de lămâie pentru îngrijire.

Exfolierea, secretul frumuseţii

Pe lângă alimentaţie şi produse de îngrijire calitative, ideal ar fi să acorzi o atenţie deosebită exfolierii tenului. Prin gomaj, îndepărtezi celulele moarte, iar tenul capătă un aspect curat şi sănătos. Poţi folosi creme exfoliante sau poţi prepara un exofliant natural acasă pe bază de bicarbonat de sodiu, zahăr brun, cafea sau făină de porumb.

Trucuri de machiaj

•       Alege întotdeauna rujuri în nuanţe deschise. Pentru buze mai pline, poţi folosi şi un gloss strălucitor deasupra. Nuanţele închise pot dezavantaja o piele matură, deoarece buzele se subţiază cu vârsta.
•       Fardul de obraz trebuie să fie în culori calde, precum roz, piersică sau bronz, în funcţie de nuanţa tenului şi aplicat doar într-un singur strat, întrucât creează mai puţin contrast şi te face să arăţi mai tânără.
•       Un ten obosit va arăta mai proaspăt şi mai sănătos dacă îi aplici puţin fard iluminator pe pomeţi, de-a lungul liniei tâmplelor, pe mijlocul frunţii, pe osul nazal, pe bărbie, sub sprâncene, în colţul intern al ochiului şi deasupra despicăturii din centrul buzei superioare. Alege un produs care conţine particule de sidef şi are o textură cremoasă.
•       După o vârstă, poţi renunţa la fondul de ten în favoarea unei creme BB, care să acopere imperfecţiunile. Nu uita de anticearcăn, care trebuie să fie uşor mai deschis faţă de fondul de ten.
•       Aplică un rimel maro, cu efect de alungire a genelor, care să îţi contureze privirea, şi uită de rimelul negru. Îl poţi folosi şi pentru conturarea fină a sprâncenelor, însă ai grijă să nu exagerezi.