1.Remediu anticearcăn

Te supără cearcănele şi petele maronii de sub ochi? Cafeaua activează circulaţia sângelui, diminuând semnele oboselii. Amestecă o linguriţă de zaţ cu o linguriţă de iaurt şi câteva picături de zeamă de lămâie. Ţine compoziţia la frigider 5 minute, apoi aplică în jurul ochilor. Lasă să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă rece.

2.Exfoliant natural

Îndepărtează celulele moarte, oferind pielii o strălucire sănătoasă. Încearcă un scrub la îndemână, bun atât pentru faţă, cât şi pentru corp. Ai nevoie de o lingură de pudră de cacao, o lingură de miere, o lingură ulei de cocos, 50 ml lapte şi o lingură de cafea măcinată. Amestecă bine toate ingredientele. Şterge faţa cu un disc de bumbac înmuiat în apă călduţă, pentru a deschide porii, apoi aplică compoziţia obţinută şi masează delicat 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

3. Ajutor împotriva celulitei

Inesteticul aspect de coajă de portocală, dat de celulită, poate fi atenuat cu cafea. Ai nevoie de 3 linguri de zaţ, pe care le amesteci cu o linguriţă de scorţişoară, 2 linguriţe de ulei de sâmburi de struguri, 2 linguriţe ulei de măsline şi o linguriţă de zahăr brun. Aplică scrubul la duş, pe pielea umedă, şi masează zonele cu probleme cu mişcări circulare, cel puţin 10 minute. Pentru un efect sporit, aplică la final o cremă anticelulitică, pe pielea uscată. Pentru ca tratamentul să dea rezultate, urmează-l timp de câteva luni, săptămânal. Amestecul stimulează circulaţia sanguină.

4. Mască pentru ten luminos

Încearcă o mască care revitalizează pielea cu aspect tern, din 2 linguriţe de cafea măcinată amestecate cu o linguriţă de iaurt şi o linguriţă de lapte. Aplic-o pe faţa curată şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

5. Mască pentru păr strălucitor

Cafeaua redă strălucirea părului şi intensifică culoarea nuanţelor închise. Prepară o mască din 2 linguri de cafea măcinată, pe care o amesteci cu apă călduţă, cât să se formeze o pastă. Aplică compoziţia pe scalp şi pe lungimea firului de păr. Masează delicat pielea capului, acoperă cu un prosop şi las-o să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte. Dacă îţi doreşti o nuanţă mai intensă de şaten ori negru, combină 2 linguriţe de cafea măcinată cu balsamul de păr. Lasă amestecul să acţioneze cel puţin 5 minute înainte de clătire.

Trucuri CPF

Zaţul de cafea te scapă de mirosurile neplăcute, precum cel de usturoi, ceapă sau peşte. Freacă mâinile cu puţin zaţ de cafea 5 minute, apoi clăteşte-le cu apă călduţă.

Exfoliază buzele şi păstrează-le moi şi hidratate, folosind un scrub din ½ linguriţă de zaţ amestecat cu ½ linguriţă de miere. Masează-le 2 minute, clăteşte cu apă călduţă, apoi aplică un balsam.

Ameliorează aspectul călcâielor crăpate masându-le 5 minute, după duş, cu o pastă obţinută dintr-o lingură de cafea măcinată amestecată cu o linguriţă de ulei de cocos. Clăteşte, apoi aplică o cremă hidratantă.