Andreea Marin conduce Asociaţia "Preţuieşte Viaţa", prin intermediul căreia a lansat o campanie de sprijin în contextul actual al pandemiei de coronavirus în România. 

Ce se ştie, oficial, despre COVID-19

Andreea Marin a transmis un mesaj de susţine pentru medicii români care fac tot posibilul să reziste în faţa lipsurilor şi a nevoilor impuse de sistem.

„Sistemul medical e deja sufocat de responsabilitati, deşi încă nu am ajuns în stadiul altor tari vitregite de soarta, iar persoanele vulnerabile, fie ca sunt în carantina, fie ca nu, sunt în număr din ce în ce mai mare. E nevoie de fiecare dintre noi pentru a ajuta, prin donatii in obiecte si bani. Sprijinul societatii civile este absolut necesar intr-o astfel de perioada si fiecare gest umanitar făcut în condiţii responsabile devine un ajutor pretios. Va trebui sa înţelegem acum clar ce anume ne permite sa facem şi ce nu starea de urgenta anunţată", a scris Andreea Marin pe pagina sa de Facebook, acolo unde  a anunţat că prin intermediul fundaţiei Preţuieşte Viaţa, pe care o conduce, a lansat o primă campanie de ajutorare.

Adelina Chivu, în carantină la Milano: "Da, este adevărat! Medicii aleg cine trăieşte şi cine moare”

"Nu oricine poate sa faca donatii consistente, dar ceea ce se întâmplă afectează soarta tuturor, de aceea campania a plecat la drum cu numărul scurt 8825, un SMS trimis înseamnă o donatie de 2 euro, operatorii ne-au sprijinit ca donaţia sa fie fără taxe. Orice om aflat în România poate decide astfel sa pună umărul, printr-un SMS. Impreuna capatam putere, dacă suntem din ce în ce mai mulţi! Companiile, grupurile de oameni organizaţi în comunităţi inchegate pot ajuta mult daca aceştia se motiveaza reciproc şi se mobilizează, umăr lângă umăr putem face minuni. Acesta este primul pas", a mai spus Andreea Marin.