De când era "bebeluş", girafa botezată Forest, care în engleză înseamnă "Pădure", locuieşte la grădina zoologică din Queensland - Australia Zoo. Când au realizat că pare mai înaltă decât ar fi normal, îngrijitorii girafei au încercat să o măsoare, dar Forest nu s-a lăsat măsurat cu una, cu două. Le-au luat celor de la zoo trei luni şi o grămadă de mâncare pentru a-l convinge pe Forest să stea drept preţ de câteva secunde.

Un gigant printre giganţi

Cu ajutorul camerelor video şi a unui "metru" special, înălţimea lui Forest a putut fi aflată: 5.7 metri. Iar girafa este încă în creştere! În mod normal, o girafă măsoară între 4.6 şi 5,5 metri.

De altfel, girafele sunt cele mai înalte creaturi de pe Pământ. Din cauza înălţimii, nici nu se pot odihni prea bine. Cum le este foarte greu să se ridice în picioare, girafele stau foarte rar culcate. De obicei, dorm în picioare, cam câte 10 minute de somn. Până şi naşterea are loc tot în picioare, girafa nou-născută fiind pur şi simplu "aruncată" la pământ din uterul mamei. Impactul cu solul este, însă, esenţial, căci declanşează bătăile inimii - puii de girafă se nasc cu inima oprită.

Creaturi de-a dreptul fascinante, girafele sunt pe lista animalelor "vulnerabile", în pericol de a deveni o specie extinctă dacă nu se iau măsuri de protecţie. Din fericire, Forest ia deja măsuri în acest sens. Conform îngrijitorilor lui, masculul are trei "iubite" şi este tatăl a 10 "copii". 

Sursă foto: Australia Zoo