„Regina adâncurilor” are 87 de ani! A petrecut 7.000 de ore sub apă!

Sylvia Earle a devenit prima femeie care să ocupe funcția de cercetător-șef la Administrația Atmosferică și Oceanografică Națională, în 1990. Și asta datorită faptului că are o experiență remarcabilă în adâncurile oceanelor.

image

Născută în 1935, biologul marin american a avut o pasiune pentru ocean dintotdeuna. Iar, la 87 de ani, nu are de gând să se pensioneze prea curând. „Încă respir, așa că de ce să mă pensionez?”, a declarat Earle pentru CNN. „De fiecare dată când intru în apă, văd lucruri pe care nu le-am văzut până acum”, ține să ne avertizeze „Regina adâncurilor”, care se scufundă de mai bine de șapte decenii.

Femeia de știință a spart gheața pentru alte femei în acest domeniu, devenind primul cercetător-șef de sex feminin de la National Oceanographic and Atmospheric Administration. Mai mult, ea deține recordul mondial pentru cea mai adâncă scufundare.

Earle a înființat „Misiunea Albastră” în 2009, o organizație care-și propune să exploreze și să promoveze conservarea oceanelor, dar și să crească conștientizarea importanței vieții marine. „Până de curând, mai mulți oameni au fost pe Lună decât în adâncurile oceanului”, atrage ea atenția.

Fiica ei, Liz Taylor, a fost inspirată de Sylvia să descopere și ea cât mai multe despre viața marină. „Ea își dorește foarte mult să adune oameni din întreaga lume ca să aibă o experiență similară cu a ei în adâncuri”, susține fiica despre mama ei celebră. Taylor e de părere că simpla călătorie în adâncuri a cuiva îl poate apropia pe acesta de ocean. „Viețuitoarele sunt foarte curioase, lor le place să se apropie de tine și să te observe”, a declarat Liz. Și cine să nu fie cucerit de acest lucru?!

image

În cei peste 70 de ani de scufundări, faimosul oceanograf a bifat peste 100 de expediții și-a petrecut mai mult de 7.000 de ore sub apă. Exploratoarea de la National Geographic continuă  să protejeze oceanulși să promoveze acest lucru: „Nimeni nu poate să continue să scoată lucruri din ocean sau să bage în el aiurea. Nimic n-o să mai conteze pentru noi, ca oameni, dacă nu reușim să protejăm oceanele!”, atrage ea atenția.

„Natura e rezistentă și, din acest motiv, există speranță. Dar trebuie să-i dăm naturii puțin răgaz, să n-o mai presăm atât!”, a conchis aceasta.

Foto - Shutterstock



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg