Cuticula are rolul de a proteja unghia şi din acest motiv nu este bine să o tăiem. Este suficient să o împingem cu ajutorul unui beţişor de lemn şi a unei ape emoliente care o înmoaie. 

Şi alimentaţia este un factor important pentru sănătatea cuticulelor tale. Evită alcoolul, zahărul şi grăsimile şi asigură-te că incluzi în dieta zilnică alimente care conţin vitaminele A, B, C, D şi E, calciu, zinc şi proteine.

Cuticulele sunt compuse în principal din piele şi, deşi nu sunt la fel de moi ca restul pielii, tot au nevoie de hidratare. Aşa că trebuie să foloseşti produse speciale pentru înmuierea şi hidratarea cuticulelor, aşa cum faci şi pentru mâini sau păr. Conform medicilor dermatologi şi cuticulele se usucă şi crapă – aşa cum păţeşte şi pielea foarte uscată.

Uleiul pentru unghii şi cuticule care rolul de a combate deshidratarea cuticulelor şi de a le face mai fine, catifelate şi suple. 

 

Ulei pentru cuticule făcut în casă

Uleiuri naturale 

Dacă ai la îndemână ulei de măsline, ulei de cocos sau de migdale, atunci acestea sunt ingredientele perfecte pentru un ulei hidratant. Poţi folosi însă orice tip de ulei ai la îndemână, chiar şi ulei de floarea soarelui

Amestecă o jumătate de linguriţă din fiecare ulei (poţi adăuga şi 2-3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai pentru efectul antibacterian) şi masează câte puţin pe fiecare vârf de deget, cu precădere pe cuticule.

Poţi aplica uleiul seara, înainte de culcare, iar apoi să-ţi înfăşori vârfurile degetelor în folie de plastic sau să porţi mănuşi de bumbac peste noapte.

Tratament cu miere şi ulei de măsline

În cazul în care ţi-ai tăiat sau ţi-ai ros cuticulele şi acum au un aspect instetic, fiind şi inflamate, poţi recurge la tratamentul cu miere. Amestecă într-un vas o linguriţă de miere, una de ulei de măsline şi câteva picături de extract de aloe vera, apoi aplică pasta obţinută. Pentru rezultate rapide, foloseşte acest tratament de 3 ori pe săptămână, până când aspectul este îmbunătăţit.

Untul de cacao

Untul de cacao este un lubrifiant natural, care pătrunde cu uşurinţă în straturile pielii. Dacă îl vei combina cu o capsulă de vitamina E şi cu o lingură de ulei de alune, vei obţine un tratament eficient, care te va ajuta să elimini celulele moarte. Masează pieliţele cu această cremă în fiecare seară.

Găsiţi şi AICI alte remedii naturale pentru cuticule fragile şi rupte.

 

Ulei de cuticule

Pe lângă tratamentele cu ingrediente naturale, în magazine există o mulţime de uleiuri, seruri şi produse care va pot ajută să scăpaţi de problemele cuticulelor uscate.

Poţi folosi în paralel cu tratamentele naturale o cremă specială pentru îndepărtarea cuticulelor. Aceasta are în componenţa sa ingrediente precum acidul citric, care atacă inesteticele pieliţe întărite. După ce ai lăsat-o să acţioneze, masează cuticulele cu un prosop. În acest fel, vei îndepărta celulele moarte. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Uleiurile pentru cuticulă sunt puternic hidratante asta înseamnă că o picătură este suficientă.

Aplicat în mod regulat, unghiile devin flexibile, nu se mai exfoliază, nu se mai rup şi capătă o culoare naturală de roz nude.

Atenţie însă, dacă este folosit prea des, atunci când se întrerupe utilizarea, cuticulele devin uscate, se crapă şi unghiile devin casante. Este recomandat a se folosi de două, trei ori pe săptămâna.

 

Surse: avantaje.ro, anko.ro